AC Milán meghívott vendégei voltunk, Tamás Krisztián az AC Milán edzéseit látogatta 2010.október 4-8-ig!

AC Milán meghívott vendégei voltunk, Tamás Krisztián az AC Milán edzéseit látogatta 2010.október 4-8-ig!

Milánó 2010. október 04-08

Tamás Krisztián az Illés Akadémia növendéke és Tóth Miklós az Illés Akadémia klub igazgatója egy hetet töltöttek el Milánóban az AC Milán meghívásának eleget téve.

Október 4-én este indultunk Budapest Ferihegyrõl, hétfõn este szakadó esõben érkeztünk Milánó legnagyobb 4 csillagos szállodájába, az ATA Quark hotelbe.

Másnap délelõtt orvosi vizsgálaton vett részt Krisztián, az orvos rendelõjében a falon a legnagyobb Milán játékosok aláírt meze és fényképe fogadott bennünket, így Baresi, Beckham, Ronaldinho, Pato, Dida.

Egyetlen nem Milán játékos fényképe volt a falon, Maradonáé.

A húszperces orvosi vizsgálat után megnéztük a San Sirót, a Milán és az Inter öltözõit.

Ebéd után fél háromkor indultunk a Milán fiatalok részére fenntartott edzõközpontjába, Milánó déli részén elhelyezkedõ Vismara-ba. Krisztián a technikai stábtól megkapta a Milán felszerelését és bement az öltözõbe átöltözni. 15:45 órakor kezdõdött az edzés, Krisztiánt a pályaedzõ tesztelte különbözõ technikai gyakorlatokon keresztül mintegy húsz perc át, ezután csatlakozott a többiekhez, támadásvezetések és egymás közti játék szerepelt a programban.

 

Szerdán a hangsúly az egymás elleni játékon volt nagypályán. Csütörtök délután labdatartás, kapura lövések és játék volt.

Tamás Krisztián: „Az edzések nagyon jók voltak, gyorsak a fiúk és nagyon koncentrálnak, amikor ott van a közelükben a labda.

 

Természetesen elfáradtam az edzéseken, vacsora után kilenckor már minden este aludtam. Sajnos pénteken már nem volt idõm edzeni, mert indult a repülõgépünk.

Délelõttönként volt annyi idõnk, hogy sétáljunk Milánó belvárosában, így láthattam a milánói Domot, a Castello Sforzesco-t, a Brera képtárt, a Scala-t és a Santa Maria delle Grazie-templomot.

Nagyon tetszett Milánó remélem, minél hamarabb visszatérhetek”

Tóth Miklós: „Nagyon elégedettek lehetünk Krisztiánnal, az edzéseken jól szerepelt, a társak már a második edzésen keresztnevén szólították. Bízom abban, hogy Krisztián továbbra is így fejlõdik és akkor szép jövõ elõtt áll!