A versenyló kitört a boxból

A versenyló kitört a boxból

Az U15-ös csapatunkkal párhuzamosan léptek pályára U14-es lányaink. Luki András tanítványai a játékot élvezve, sok gólt szerezve arattak fölényes győzelmet a MOL-Fehérvár ellen.

Illés Akadémia-Viktória U14 – MOL Fehérvár U14 7–1
Illés Akadémia-Viktória U14-ben pályára léptek:
Pusztai V. – Giczi L., Imre B., Gulyás Dzs., Anderle M., Horváth A., Első H., Kovács L., Szélessi H., Göndör R., Gulyás L., Derényi A. Edző: Luki András.
Gólszerzők: Szélessi H. (2), Gulyás L. (2), Horváth A. (2), Anderle M.

Luki András és asszisztense, Tóth Alexandra csapata olyan volt a Vidi elleni szombat reggeli mérkőzés előtt, mint egy igazi versenyló. A január 9-én kezdődött felkészülés szűk három hete után alig várta, hogy kirobbanhasson a rajtgépből és mérkőzést játszhasson. A (kis)lányoknak a mostoha időjárási körülmények sem szegték kedvét és kétségtelenül az is javított az esélyeinken, hogy a székesfehérváriak kifejezetten fiatal csapattal érkeztek az Illés Akadémiára.

Fölényes győzelmet arattak a mieink, de ahogy egy-egy becsúszó vereség esetén, most is érdemes kiemelni – ilyenkor nem az eredmény az elsődleges. Sokkal fontosabb a mutatott játék, a sok jó egyéni teljesítmény épp úgy, mint a csapat ötletes játéka. Ha mindebből valamit ki akarunk emelni, akkor elsősorban azt érdemes, hogy az Illés Akadémia-Viktória játékosai milyen jó százalékban szerezték meg a kapuelőtérből kivágott, kipattanó labdákat – sőt, ezeken az akciókat milyen jó százalékkal fejezték be góllal.

Dicsérni szeretném a csapatot és nem is elsősorban az eredmény miatt, azt tudnunk kell a helyén kezelni. Örömmel láttam, hogy azok a lányok, akik a felkészülés első szakaszában is nagyon magas edzéslátogatottságot produkáltak, fegyelmezetten, ügyesen, de azért jó hangulatban dolgoztak, mindezt „átmentették” a mérkőzésre is. Bár valamennyi játékosunk dicséretet érdemel, ki kell emelnem a pályára lépett próbajátékosokat, akik jó játékkal, gólokkal igazolták, hogy érdemes lesz velük a jövőben számolni

– mondta Luki András.