A Top 3-ban az U12-es együttes

A Top 3-ban az U12-es együttes

Takács Csaba gárdája a győriekkel és a zalaegerszegiekkel lesz nagy csatában a bajnoki címért.

Az MLSZ Kiemelt U12-es bajnokságának észak-nyugati csoportjában tizenhárom csapat szerepel. Mindössze három együttes tudta mind a tizenkét őszre tervezett találkozóját lejátszani; ketten pedig: az Illés Akadémia és a Csorna csak kilencet.

Szeptember első hétvégéjén a mieink 9–1-re győzték le az Üstököst, aztán a bajnokság első rangadóján, helyzetek sokaságát kihagyva, 3–1-re kikaptunk a ZTE csapatától. Ötös nyerőszéria következett ezek után: Hévíz (10–0), Mosonmagyaróvár (2–0), Nagykanizsa (6–1), Gyirmót (4–0), Sopron (3–2). A Király ellen pontot veszített a gárda (1–1), de a Lurkó ellen megint simán jött a három pont (10–0).

A kilenc találkozón tehát hét győzelem, valamint 1-1 döntetlen és vereség a mérleg, a gólkülönbségünk 46–8. A 22 pont jelenleg a harmadik helyre elegendő. Előttünk van a ZTE (12 meccs, 32 pont), és az ETO FC Győr (10 találkozó, 27 pont).

Takács Csaba együttesében 14 játékos kapott szerepet. Az állandóságot – ezzel együtt a csapategységet – jelzi, hogy nyolcan az összes találkozón játszottak: a kapus Szalai-Horváth Alex, és a mezőnyjátékosok közül Grádvohl Kristóf, Mórocz Hunor, Laczó Bálint, Papp Máté, Horváth Ármin, Moldován Levente és Horváth Valentin. Csak az utolsó meccsről hiányzott Szántó Nimród. Hétszer játszott Hányi Dávid, Vert Zsolt és Hideg Botond. Molnár Barnabás két, Nyári Olivér egy találkozón szerepelt.

A fiúk sportszerűnek bizonyultak: lappal egyiküket sem kellett figyelmeztetni az ősz során.

Kilencen is feliratkoztak a házi góllövő-listára. Grádvohl Kristóf 13 találattal zárt az élen, és Papp Máté (9), valamint Horváth Valentin (8) léptek még fel a dobogóra. Öt gólt szerzett Vert Zsolt, négyet Horváth Ármin. Két-két találat szerepel Hideg Botond, Nyári Olivér és Moldován Levente neve mellett, míg egy gólt szerzett Mórocz Hunor.

Horváth Ármin az Üstökösnek, míg Horváth Valentin a Lurkónak rúgott mesterhármast, Grádvohl Kristóf pedig ötöt rúgott a Hévíz ellen.

A Győr, a Pápa és a Csorna elleni elmaradt találkozók új időpontja egyelőre még nem ismert.