A remek képzés a titok nyitja

Dombó Dávid szerint nem a véletlen műve, hogy Szombathelyen hosszú ideje rendkívül sikeres kapusképzés folyik. Az Illés Akadémia egykori növendéke szerint a titok nyitja a rendkívül felkészült edzők munkájában rejlik.

Nagy szeretettel emlékszem még most is az Illés Akadémián eltöltött időszakra. Klassz srácokkal lehettem együtt és hihetetlenül felkészült, empatikus szakemberektől tanulhattam. Simon Attila lényegében valamennyiünk második apukája volt, míg felesége, Jutka néni a pótanyuka szerepét töltötte be. De a többi edzőről is csak jót mondhatok. Persze kapusként első sorban Kutasi Csaba keze alatt dolgozhattam. Hihetetlenül sokat köszönhetek neki.

Első élvonalbeli mérkőzésedre hogyan emlékszel?

Én a Mezőkövesd színeiben mutatkoztam be az élvonalban, de ennek szerintem megvolt az oka. A Haladásban akkortájt is rendkívül jó hálóőrök voltak. Elég csak a két válogatott cerberusra, Rózsa Danira és Király Gabira gondolni. Nem volt egyszerű még a keretbe sem bekerülni. Egyértelműen a több lehetőség miatt igazoltam Mezőkövesdre.

9 évvel ezelőtt a szalagavatóján édesanyját is táncba vitte

Mi lehet szerinted a rendkívül sikeres szombathelyi kapusiskola titka?

Véleményem szerint az egész alapja az edzőkben rejlik. Eddig csak Kutasi Csabát említettem, de korábban Szarka Zoli bácsi, aztán Hegedüs Péter és Jakab Csaba is minőségi munkát végzett. Régebben is nagyon sok jó, tehetséges kapus bukkant fel a vasi megyeszékhelyen, és nem véletlen, hogy a maiakat már egymás után viszik külföldre is. Hegyi Krisztián, Kiss Ágoston és Senkó Zsombor is igen komoly nemzetközi karrier előtt állhat. Csak rajtuk múlik, hogy meddig jutnak.

Hogy a te szavaiddal éljünk: meddig juthat a jelenlegi csapatod, a Kisvárda?

Nagyon készülünk a hétvégi folytatásra. Két hónap szünet után rendkívül jó lesz bajnoki meccsen pályára lépni. Szeretnénk eredményesen szerepelni a még hátralévő nyolc mérkőzésünkön. A kiesésre nem is gondolunk, bár rendkívül sűrű a mezőny. Szerintem még az ötödik helyen álló DVTK sem érezheti biztonságban magát. Az pedig külön érdekesség lesz, hogy a meccseket lényegében üres lelátók előtt játsszák majd a csapatok.

Harmadik hely egy ausztriai tornán

Számodra 2013-ban is volt egy rendkívül érdekes mérkőzés. A Hali II. a ZTE ellen játszott idegenben. Megvannak a részletek?

Az egész nap rendkívül érdekes volt, mert két derbin is bekerültem a jegyzőkönyvbe. Az NB I-ben a Honvéd ellen szerepeltünk és én Mursits Roli tartalékjaként ültem a kispadon. Az összecsapás után autóba pattantam és irány Zalaegerszeg, ahol már kezdőként léptem pályára az NB II Nyugati-csoportjában lejátszott meccsen. Emlékeim szerint nem ment rosszul a védés és 1–1 arányú döntetlent játszottunk.

Végezetül a Halinál maradva: mennyire követted ebben a szezonban egykori együttesed szereplését?

Természetesen naprakész vagyok mindig a Haladással kapcsolatban, mivel Szombathelyt még ma is az otthonomnak tekintem, ugyanis kis megszakítással hét évet éltem ott. Örültem a jó tavasznak és a bennmaradásnak. No, meg persze annak is, hogy barátom, Gyurján Marci aktív részese lehetett ennek. Szurkolni fogok azért, hogy a csapat visszakerüljön az NB I-be, elvégre ott a helye!

Remek társaság jött össze az akadémián

A nyitókép forrása:www.haladasfc.hu