A ráhangolódás után jöhetnek a labdás játékok

A ráhangolódás után jöhetnek a labdás játékok

Túl vannak az első két hét edzésein az Illés Akadémia U17-es csapatának játékosai is. A felvezető edzések után a következő háromhetes ciklus már a különböző játékokról szól majd.

A koronavírus-járvány miatti mintegy kéthónapos kényszerszünet után akadémiánk valamennyi korosztálya munkába állt. Így többek között az U17-es gárda is heti négy alkalommal koptatja utánpótlásképző centrumunk remek állapotban lévő gyepszőnyegét.

Ez elmúlt két hét inkább a technikáról szólt. Mi kapusok főként a labdafogást gyakoroltuk, de a lényeg a visszarázódáson volt. Az elején akadt egy pici izomláz és a vetődéseket, felállásokat újra meg kellett szokni. A hosszú szünet után jó volt újra a srácok között lenni. Az erőnléti dolgokat és a futást egyedül is meg tudtuk oldani a nyolc hét alatt, így a kondink megmaradt. Valamennyien örülünk annak, hogy újra együtt készülhetünk, de a mérkőzések, valamint a meccseket megelőző izgalom nagyon hiányzik

engedett betekintést a kapusok speciális lélektanába Simon Barnabás, az U17-es együttesünk hálóőre.

A srácok Sátori Barnabás és Szűcs János irányításával gyakorolnak. A szakemberek határozottan elégedetten nyilatkoztak eddigi tapasztalataikról.

Nekünk edzőknek is nagy kérdőjel volt, hogy milyen állapotban is jönnek vissza a növendékek, éppen ezért nem is akartunk egyből belevágni a dolgok közepébe. Szépen felépítve az első két hetet leginkább az általános technika fejlesztésével foglalkoztunk. Látszott, hogy a házifeladatokat lelkiismeretesen elvégezték. Nagy örömmel álltak munkába és ugyanez elmondható rólunk is. Nagyon hiányoztak már a srácok, remélem, hogy mi is nekik. Amúgy jól sikerült az első két hét, sok olyan dolgot tudtunk átvenni, amire egy normál szezon közben nem lenne elég lehetőség. Akár úgy is fogalmazhatok, hogy minden a terveknek megfelelően alakult

nyilatkozott Sátori Barnabás, aki azt is elmondta, hogy a folytatásban a szakmai igazgató által kialakított programnak megfelelően a különböző játékokon lesz a hangsúly, úgymint például a kisjátékok és a nagy területen való játékok. A szakember örömmel újságolta el, hogy egyetlen sérülés sem történt az elmúlt időszakban, azaz megfelelő, fokozatos terhelést kaptak fiatal labdarúgóink.