A nagyok döntésre vitték a dolgot a szünet előtt

A nagyok döntésre vitték a dolgot a szünet előtt

Az első félidőben szereplő U19-eseink 4–0-s előnyre tettek szert a Vép felnőtt gárdája ellen. Szünet után az U17-esekre épülő csapatunk ezt még egy találattal megtoldotta, így 5–0 lett a derbi vége.

Illés Akadémia U19 – Vép VSE 5–0 (4–0)
Illés Aka. U19., 1 félidő: Pataki R. – Dezamits, Halász, Váncsa, Göndör – Rosner, Horváth H., Horváth B., – Jonas, Kállai Z., Mayer. 2. félidő: Pataki R. – Szvoboda, Bolla B., Kovács B., Göndör – Kopácsi Á., Mozsár, Nagy H. – Zsédely, Katona, Pruska. Vezetőedző: Horváth Rudolf/Kovács László.
Gólszerzők: Kállai Z. (6., 1–0), Dezamits (27., 2–0), Halász (43., 3–0), Mayer (45., 4–0), Katona (86., 5–0)

A múlt heti két győztes felkészülési mérkőzést követően ezúttal a Vas megyei I. osztály negyedik helyén álló Vép VSE felnőtt együttesével mérték össze a tudásukat akadémistáink. A mérkőzésen már ott volt a csípőműtéten átesett vezetőedző, Horváth Rudolf is, így az első félidőben Horváth Andrással közösen ők irányították legénységünket. Szakembereink örömmel konstatálhatták, hogy Mayer Gergő szép elfutását követően Kállai Zalán már a 6. percben megszerezte a vezetést. A folytatásban is a mienk maradtak támadásban és a 23. percben közel is jártunk a második találathoz, de Horváth Hunor jobbról érkező labdája a keresztlécről pattant ki. Nem sokkal később azonban már tényleg 2–0 lett: Dezamits Dominik vette be a vendégek kapuját. Az első fél óra végén Rosner Gergő találta el a kapufát. A félidő hajrájában viszont már nem úszták meg a vépiek: előbb Horváth Balázs szögletét fejelte Halász Martin a hálóba, majd pedig Jonas centerezését követően Mayer Gergő volt eredményes. Így a szünetben 4–0 volt ide.

A második félidőre szinte teljes sort cseréltünk: Pataki Roland és Göndör Alex kivételével az U17-eseink vették át a stafétabotot. Kovács László és Nagy József legénysége jól szállt be a meccsebe, rendre az ellenfél térfelén pattogott a labda. A helyzetek azonban egészen a 86. percig rendre kimaradtak. Ekkor azonban egy bal oldali szögletet követően Katona István állította be az 5–0-s végeredményt.

Az első félidőben az U19-eseink jó játékkal magabiztos vezetést harcoltak ki. Úgy gondolom, hogy mi a második félidőben mi ott folytattuk, ahol ők abbahagyták. Sokat birtokoltuk a labdát és több helyzetet is kidolgoztunk. Sajnos ezek közül csak egyet váltottunk gólra. A fiúk nagyon jól küzdöttek a fizikálisan erősebb ellenféllel szemben. Véleményem szerint ez a teljesítmény megfelel a felkészülési időszakban elvártaknak

– fogalmazott a második félidőben meccselő vezetőedzőnk, Kovács László.