A második félidőben kiütötték ellenfelüket a lányok

A második félidőben kiütötték ellenfelüket a lányok

Női U19-es csapatunk az MTK Budapest elleni fölényes, 7–2-es sikerrel folytatta hosszú győzelmi sorozatát.

Illés Akadémia-Viktória U19 – MTK Budapest U19 7–2 (3–2)
Illés Aka.-Viktória U19:
Dobó-Nagy B. – Szabó L., Kránicz V., Pintér T. – Németh A. (Nagy D., 63.), Pálfy B., Gravencz G., Csáki E. (Szabó F., 63.) – Csizmadia Zs. (Vesztergom B., 55.), Hécz Zs. (Kaszap K., 75.) – Kiss-Lantos H. (Mesterházy I., 57.) Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Kiss-Lantos H. (13., 1–0), Hécz Zs. (16., 2–0; 34., 3–2), Csizmadia Zs. (46., 4–2; 53., 5–2), Pintér T. (62., 6–2), Nagy D. (82., 7–2)

A tavaszi első fordulóból elhalasztott mérkőzését pótolta szerdán délben U19-es női csapatunk. A mieink már a találkozó elején mezőnyfölényt tudtak kialakítani, s bár kissé hektikus, csapkodó volt a játék, egy szép jobb oldali támadás végén Kiss-Lantos Hanna révén előnybe tudtunk kerülni. Veszélyesebben futballoztunk ellenfelünknél, a széleken rendre meg tudtuk bontani őket, egy ilyen szituáció végén Csizmadia Zsófia adott remek labdát: a befejező a hetek óta remek formában játszó Hécz Zsuzsanna volt (2–0).

A kétgólos előny kissé megzavarta a csapatot, több hiba, pontatlanság csúszott a játékunkba, az MTK pedig élni tudott a kínálkozó lehetőséggel. A 20. percben Végh Adrienn szépített, majd nem sokkal később a másfél hete az U17-eseink elleni győztes MTK-gólt szerző Gávris Gabriella távoli lövésével egyenlítettek a kék-fehérek.

Tebeli György vezetőedző igyekezett nyugtatni a lányokat, türelmesebb játékra kérte őket, ennek pedig meg is lett az eredménye. Bő félóra játék után, a 34. percben Hécz Zsuzsanna megszerezte második gólját, 3–2-es előnnyel tudtunk fordulni.

Sőt, az Illés Akadémia-Viktória Németh Adél visszagurítása után Csizmadia Zsófi révén a második félidő első percében növelni tudta előnyét, visszaállítva a kétgólos különbséget.

Ettől kezdve már azt történt a pályán, amit a mieink akartak, a csapat azt a futballt játszotta, amit valóban tud: kombinatív játékkal, a védelem mögé belőtt labdákkal egyaránt veszélyt tudtunk okozni. Az 53. percben egy mintaszerű akció végén Csizmadia Zsófi szerezte ötödik találatunkat is (5–2).

A vendégek elfáradtak, játékukban már nem volt átütő erő, ritkán tudták kihozni a labdát, a játék szinte teljesen a vendégtérfélre korlátozódott.

A folytatásban aztán érkeztek a cserék is, akik közül valamennyien jól szálltak be a mérkőzésbe. A 62. percben Pintér Tekla fejesével már 6–2-re vezettünk, de a lányok nem álltak le, továbbra is motiváltan, gólra éhesen futballoztak. Helyzetekből nem volt hiány, több ziccerünk is kimaradt, illetve Rónyai Gabriellának, az MTK cserekapusának is elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy nem nőtt a különbség. Az MTK kapusa a 82. percben is bravúrral védett, ám Nagy Dorottya eszmélt a leggyorsabban és góllal fejezte be az akciót, beállítva ezzel a 7–2-es végeredményt.

Magabiztos, nagy gólkülönbségű győzelmet arattunk, de az első félidővel kapcsolatban van bennem hiányérzet, nem igazán tetszett, amit láttam. A múlt heti, Diósgyőr elleni mérkőzéshez hasonlóan kapkodóan játszottunk, ennek ellenére mégis sikerült kétgólos vezetésre szert tennünk, amit aztán rövid idő leforgása alatt el is tüntetett az MTK. Ezután viszont nagyon fontos volt, hogy tudtunk még egy gólt szerezni, így a szünetben már nálunk volt az előny. A fordulás után már egy teljesen más arcát mutatta a csapat, egyértelműen domináltuk a játékot, a vendégek nem igazán tudtak odakerülni a kapunk elé. A második félidőben rúgott négy gólunk úgy gondolom az ellenfélre nézve lehet hízelgő, kicsit élesebb befejezésekkel többet is szerezhettünk volna. Az elmúlt két meccsen kapott négy gól nem jellemző a csapatra, de hat pontot gyűjtöttünk, úgyhogy soha rosszabb szezonkezdést. Biztos vagyok benne, hogy ki fogunk egyenesedni, megyünk tovább, most van három napunk regenerálódni, vasárnap pedig Győrbe, az ETO-hoz utazunk. Gratulálok a lányoknak

– értékelt a találkozó után Tebeli György vezetőedző.