A hatodik helyre futottunk be

A hatodik helyre futottunk be

Tizenkettő csapat közül a mezőny első felében végeztek a mieink a II. Akadémiák Viadala elnevezésű labdarúgó teremtornán.

A Halmai Gábor és Illés Béla vezette, Miskolcra utazó küldöttségünkbe két kapus (Németh Gábor, Schmidt Gábor), valamint tíz mezőnyjátékos került be (Bakos Roland, Bokor Ádám, Faggyas Milán, Fazekas Norbert, Luca Guerra, Havasi Márton, Halmai Ramon, Sátori Barnabás, Szabella Olivér, Varga Roland).

A mieink a B-csoport első fordulójában a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) csapata ellen léptek pályára. A találkozó vége 1–1-es döntetlen lett, a találatunkat Faggyas Milán szerezte. A második körben az MTK volt az ellenfél és 2–0-s vereséggel zárult a fővárosiakkal vívott derbi. Szerencsére nagyon gyorsan sikerült javítanunk, még pedig a Kassa 5–1-es legyőzésével. A góljaink közül Halmai Ramon kettőt, míg Szabella Olivér, Havasi Márton és Bakos Roland egyet-egyet jegyzett. A magabiztos sikert egy újabb iksz követte: a Fradival játszottunk 4-4-et. Ezen a meccsen Halmai Ramon kétszer, Luca Guerra és Faggyas Milán pedig egyszer-egyszer volt eredményes. A csoportkör utolsó fordulójában a Pécs volt az ellenfél. Annak ellenére, hogy ezt a meccset Faggyas Milán és Halmai Ramon és találataival 2–0-ra megnyertük, rosszabb gólkülönbséggel csak a csoportunk negyedik helyén végeztünk, így a negyeddöntőben a másik csoport élén végző DVSC csapatával találkoztunk. Tőlük pedig 3–1-re kaptunk ki. A mieink közül újfent Halmai Ramon volt eredményes. A folytatásban így az 5-9. helyezésekért indultunk harcba. Először Faggyas Milán négy és Fazekas Norbert egy találatával 5–2-re nyertünk a Honvédelmi Minisztérium együttese ellen, majd 4–2-re kikaptunk a hazai DVTK gárdájától. Ezen a meccsen Varga Roland és Faggyas Milán iratkozott fel a gólszerzők közé. Így végül a hatodik pozícióban zártunk. Legeredményesebb játékosunk Faggyas Milán volt 8 találattal: mindössze eggyel maradt le a gólkirályi címről.

A 12 csapatot felvonultató II. Akadémiák Viadalát a Debreceni VSC nyerte, megelőzve az MLSZ és a Ferencváros együttesét.