A Haladás ismét magabiztosan győzött, Katona betalált

A Haladás ismét magabiztosan győzött, Katona betalált

Mayer Gergő, Mohos Barnabás, Szvoboda Dániel és Katona István szerepeltek Alekszandar Jovics mai csapatában.

Újabb nemzetközi felkészülési mérkőzésen lépett pályára a Szombathelyi Haladás. Az Illés Akadémia hibridpályáján az SK Rapid Wien II-t fogadták a vasiak. A Merkantil Bank Liga július végi rajtjára készülő csapat Verpecz – Nyíri, Jagodics, Csonka, Bosnjak – Simut, Szakály, Rácz – Horváth R., Kelemen, Csernik tizeneggyel kezdte meg a találkozót. Azaz, a korábbi Illés Akadémi-növendékek közül Nyíri Vince, Jagodics Márk, Simut Mario Lucas, Szakály Attila, Rácz Barnabás és Horváth Rajmund kezdett.

Hamar megszerezte a vezetést a Haladás, a 8. percben Bosnjak Predrag lőtte ki 18 méterről a jobb felső sarkot. Mi maradtunk támadásban: Horváth Rajmund elsőre 19 méterről centikkel tévesztette el a bal alsót, majd egy újabb támadás során a rövid felső elől ütötte szögletre löketét a bécsi kapus. Bő negyedóra telt el a meccsből, amikor egy gyors támadás végén Csernik Kornél a bal szélről belépett a 16-oson belülre, átvette a labdát a jobbjára, 15 méteres lövését pedig bevédte a vendégkapus. Három perc múlva hasonló volt a forgatókönyv, Csernik Kornél ezúttal a hosszú felsőbe lőtt szép mozdulattal, 3–0. Bátran vállalkoztak lövésre a mieink, teljesen megérdemelten vezettek ilyen különbséggel.

A 2022/2023-as szezonban az osztrák másodosztályból kipottyanó bécsiek ellen a második félidőre kicserélte a teljes csapatot Alekszandar Jovics, így Mursits – Mayer, Csató, Bolla, Tarján – Jancsó (Szvoboda), Tóth M., Mohos – Kun, Katona, Doktorics összeállításban futottak ki. Közülük Mayer Gergő, Szvoboda Dániel, Mohos Barnabás és Katona István jelenleg is az U19-es korosztályhoz tartoznak, míg Mursits Roland, Bolla Gergő, Tarján Patrik, Jancsó András, Tóth Máté és Doktorics Áron korábban futballoztak akadémiánkon.

Az 51. percben növeltük az előnyünket, Doktorics Áron fejjel továbbított Jancsó András felé, aki 8 méterről kapásból lőtt a kapu bal felébe. Volt lehetősége a szépítésre az osztrákoknak, ám Mursits Roland nagy védést bemutatva megakadályozta ezt. A 78. percben Bolla Gergő ívelt a 16-oson belülre Katona Istvánhoz, aki ballal átvette a a labdát, jobbal pedig a léc alá lőtt, 5–0.

A Hali a jövő héten két találkozót is játszik: szerdán 18 órától Nagykanizsán, szombaton pedig a Tóth Milánt is foglalkoztató Sturm Graz II. érkezik Szombathelyre az Illés Akadémiára.