A hajrában úszott el a nagy álom

A hajrában úszott el a nagy álom

A Simut Mario Lucast a 84. perctől soraiban tudó magyar U19-es válogatott 2–1-es vereséget szenvedett az elitkör harmadik fordulójában a törököktől, így a skótokat 1–0-ra legyőző izraeliek utazhatnak augusztusban a szlovákiai kontinens tornára.

A törökök elleni, győri sorsdöntő mérkőzésre Tímár Krisztián szövetségi edző az Illés Akadémia egyik jelenlegi növendékét sem jelölte a kezdőcsapatba, így pedig Horváth Rajmund és Simut Mario Lucas is a kispadon foglalt helyet. Nem úgy egyik korábbi akadémistánk, Senkó Zsombor, aki a magyar U19-es válogatott első számú hálóőre.

Némi meglepetésre a továbbjutásra teljesen esélytelen „félholdasok” kezdtek jobban és már a 3. percben veszélyeztették a kapunkat. Ezzel azonban nem elégedtek meg és a továbbiakban is ők diktálták a tempót. A 20. percben pedig Zsombinak kellett nagyot védenie ahhoz, hogy ne kerüljenek előnybe a vendégek. Nem sokkal később viszont, mondhatni teljesen váratlanul, a mieink szerezték meg a vezetést: Benczenleitner Bence labdaszerzése után kifejezetten éles szögből, jó 20 méterről eleresztett egy lövést, amit a török kapus nemes egyszerűséggel „ bevédett”. A 34. percben Vancsa Zalán kis híján 2–0-ra alakította az állást, de két remek csel után útjára indított bombáját a vendégek cerberusa hatástalanítani tudta. Így a félidőben 1–0-ra vezetett Tímár Krisztián legénysége.

A második játékrész elején újfent Vancsa Zalán került nagy ziccerbe, de 11 méteres lövése elsuhant a jobb alsó sarok mellett. Az 54. percben pedig Németh Dániel járt közel a gólhoz, ám Osman Ertogrul Cetin védeni tudott.  Ezt követően azonban a „félholdasok” vették át az irányítást és többször is közel jártak az egyenlítéshez: a 62. percben például Seyhan Yigit 6 méteres fejese csak picivel ment el a keresztléc fölött. A 81. minutumban viszont már nem volt szerencsénk: Tugbey Akgun első lövését még védeni tudta Zsombi, ám a duplázásból közvetlen közelről már a hálóba talált a Bursaspor játékosa, 1–1.  Nem sokkal a bekapott gól után kettős cserét hajtott végre Tímár Krisztián: Vancsa Zalán helyére Gera Zalán állt be, míg Bényei Ágostont Simut Mario Lucas váltotta. A találkozó hosszabbításában aztán jött a feketeleves: a 94. percben Bartug Elmaz egy jogosnak tűnő 11-est értékesítve  kiharcolta a 2–1-s győzelmet a törököknek.

A kvartett másik összecsapásán Roy Revivo 88. percben szerzett góljával Izrael 1–0-ra legyőzte Skócia csapatát, így a közel-keleti fiatalok utazhatnak az U19-es Európa-bajnokságra.

A találkozó végére elfáradtunk, a második félidőre kijött a mérkőzéshiány és ez hibákat szült. Talán ha jobban meg tudjuk tartani a labdákat és ugyanolyan kombinatívan tudunk játszani, mint az első félidőben, kijöttünk volna a szorításból, de így védekezésre szorultunk. Szép kontrákat vezettünk és volt is lehetőségünk, de ezen már kár keseregnünk Nagyon közel jártunk, azt fogom mondani most a fiúknak, hogy emeljék fel a fejüket

– nyilatkozta a mérkőzés lefújását követően Tímár Krisztián.