8. forduló: Drámai U19-es diadal

8. forduló: Drámai U19-es diadal

Az I. osztályú labdarúgó-bajnokságok 8. fordulójában az Illés Akadémia-Haladás U19-es együttese 2-1-re nyert a listavezető Debrecen vendégeként. A mérkőzésen három büntetőt ítélt a bíró, mindhárom kimaradt.

U14
Videoton–Illés Akadémia-Haladás 0-4 (0-1). Székesfehérvár, vezette
: Kalauz.
Illés Akadémia-Haladás.: PATAKI (Senkó) – SIMON K., Baranyai (Dezamits), Simon B. (ROSNER), RESETERITS – TARJÁN Bunevácz (Heiter), VIGH, DONCSECZ (Kovács Z.) – HORVÁTH R. (Balogh Á.), Tóth Á. (HORVÁTH K.). Edző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Horváth R. (2), Reseterits, Vigh.
Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. A másodikban a szépen, kombinatívan játszó, de egyre inkább fáradó hazaiak ellen akár nagyobb arányban is nyerhettek volna a szombathelyiek. 
A bajnokság állása: 1. MTK 22, 2. Debrecen 21, 3. Illés Akadémia-Haladás 21 pont.
9. forduló, szombat, 15.00: Illés Akadémia-Haladás-MTK.

U15
Videoton–Illés Akadémia-Haladás 2-0 (0-0). Székesfehérvár, vezette
: Stumpf.
Illés Akadémia-Haladás: Hegyi (Schüld) – Rédei, AUER, Kurzbauer, Basics – Sólyom (Bakos), WOTH (Pandur), Kállai (Séfer), Czafik (Füzik) – Szalay, Jakab. Edző: Farkas Péter.
Az első félidőben jól futballoztak a vasiak, szünet után a vezetést viszont a hazaiak szerezték meg, ami döntőnek bizonyult. 
A bajnokság állása: 1. Honvéd 22, 2. Puskás Akadémia 21, 3. Győri ETO 16, …14. Illés Akadémia-Haladás 4 pont.
9. forduló, szombat, 13.00: Illés Akadémia–MTK.

U16
Illés Akadémia-Haladás–Debrecen 4-2 (1-1). Illés Akadémia, vezette
: Dávid.
Illés Akadémia-Haladás: Csutorka – Kónya, BOGNÁR, BOKOR, Szekér (Nagy K.) – Huszti, NYÍRI, NYÁRI, TÓTH G. – BURAI (Oláh), Illés (Horváth M.). Edző: Desits Szilárd.
Gólszerzők: Tóth G. 2., Burai, Nyári.
Az egész heti munkához hasonlóan a mérkőzés is hullámzó volt, a hazaiaknak volt egy jó periódusuk, amikor a maguk javára fordították a mérkőzés állását.
A bajnokság állása: 1. Debrecen 12, 2. FTC 12, 3. Illés Akadémia-Haladás 11 pont.
9. forduló, szombat, 13.00: Honvéd–Illés Akadémia-Haladás.

U17
Illés Akadémia-Haladás–Debrecen 1-1 (0-1). Illés Akadémia, vezette:
Vizi.
Illés Akadémia-Haladás: Kiss Á. – Kiss B., Vámos, ACSÁDI, FÜLEKI – Vargovics (KERESZTES), KISS T., Szabó D. (Acsádi D.), WINKLER – Putz (LATYÁK), Szilágyi (Dorner). Edző: Bánfalvi Zsolt.
Gólszerző: Winkler.
A vendégek kezdtek jobban, az első húsz percben ők domináltak, a vezetést is megszerezték. Majd átvette az irányítást a vasi csapat, ziccereket dolgozott ki, a második félidőben pedig szinte át sem jött a félpályán a Debrecen. A 89. percben Winkler bombagóljával egyenlített az Illés Akadémia, amely győzelmet szalasztott el.
A bajnokság állása: 1. Puskás Akadémia 15, 2. FTC 10, 3. Honvéd 9, 4. Illés Akadémia-Haladás 8 pont.
9. forduló, szombat, 11.00: Honvéd–Illés Akadémia-Haladás.

 

Tiba (fehérben) szerezte az U19-es csapat első gólját. Fotó: vaol.hu/Unger Tamás

U19
Debrecen–Illés Akadémia-Haladás 1-2 (1-2). Debrecen, vezette
: Rúsz.
Illés Akadémia-Haladás: MOLNÁR M. – Bontó (Szántó), TIBA, MOLNÁR T., Kirják – KISS B., TÓTH M., Szár, Kovalovszki (Szabó Á.) – Imre, VARGA K. Edző: Csordás Csaba
Gólszerzők: Szár, Tiba.
Az első negydórában minden a szombathelyiek elképzelése  szerint alakult, Tiba találatával hamar vezetést szereztek. Aztán a semmiből egyenlítettek a debreceniek, de  a  24. percben ismét a vendégeknél  volt az előny. Az első félidő további részében  is  a  vasiak irányították a játékot. Szünet után kiegyenlített játék folyt, majd az utolsó húsz percben a játékvezető főszereplővé lépett elő. Két büntetőt ítélt a hazaiaknak, az elsőt Molnár Márk bravúrral hárította, a másodikat magasan a kapu fölé rúgták a hajdúságiak. Aztán – talán, hogy kompenzáljon – a vasiaknak is befújt egy tizenegyest, ám a zöld-fehérek is elhibázták a büntetőt. Az Illés Akadémia megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Csordás Csaba csapata az egyetlen a mezőnyben, amely oda-vissza verte a listavezető Debrecent. 
A bajnokság állása: 1. Debrecen 13, 2. Vasas 13, 3. FTC 13, … 5. Illés Akadémia-Haladás 11 pont. 
9. forduló, szombat, 11.00: Illés Akadémia-Haladás-Honvéd.