5. forduló: gólzáporos U17-es siker Gyõrött

Két-két gyõzelem, döntetlen és vereség az I. osztályú utánpótlás-bajnokságokban szereplõ Illés Akadémia csapatainak 5. fordulóbeli mérlege. 

U14., I. osztály, Nyugat
Videoton–Illés Akadémia-Haladás 3-1 (1-1). Székesfehérvár, vezette:
Babai.
Gól: Edelényi (8.).
Illés Akadémia-Haladás: Viganó – HUSZTI, Horváth M., Bokor, BALOGH (Edelényi) – Nyári (Sebestyén), Nyíri (Kónya), Burai – Edelényi, Illés B. (Buti), Szekér (Doktorics). Edzõ: Bánfalvi Zsolt.
Az elsõ félidõben akár 3-0-ra is vezethettek volna a szombathelyiek, ám a ziccerek – egy kivétellel – kimaradtak, így 1-1-gyel fordultak a csapatok. Szünet után is jól futballoztak a vasiak, ám két labdavesztés után lekontrázták õket az egyébként jó erõkbõl álló hazaiak, akik így végül otthon tartották a három pontot. 
A bajnokság állása: 1. Gyõri ETO 12, 2. Újpest 12, 3. ZTE-Akadémia 10, 4. Illés Akadémia 9 pont. 

U15., I. osztály, Nyugat
Videoton–Illés Akadémia-Haladás 1-1 (0-1). Székesfehérvár, vezette
: Kovács R. 
Gól: Vargovics (22.).
Illés Akadémia-Haladás: Pölöskei – Latyák (Hertelendi), Vámos, KERESZTES, SZALAI – VARGOVICS, FÜLEKI, Szilágyi (Horváth K.) – Kiss T. (Dorner), Szabó D., Winkler. Edzõ: Desits Szilárd.
A szombathelyiek végigtámadták a mérkõzést, az elsõ félidõben ötször, szünet után kétszer tisztán a kapussal álltak szemben. Ám csakúgy mint az elmúlt hetekben, kimaradtak a ziccerek, így meg kellett elégedniük a döntetlennel.
A bajnokság állása: 1. Puskás Akadémia 15, 2. Fõnix-Gold 12, 3. Gyõri ETO 9, … Illés Akadémia-Haladás 10 pont. 

U16., I. osztály
Illés Akadémia-Haladás–Gyõri ETO 1-1 (0-0). Illés Akadémia, vezette:
Wittner.
Gól: Szántó (56.).
Illés Akadémia-Haladás: Somogyi – Imre, Timár, Bolla, Pálóczi – Kiss, Schindler, Kovalovszki (Tóth Marcell II.) – Bontó (Szántó), Varga, Tóth Marcell I. (Horváth). Edzõ: Bánfalvi Attila.
Egy jó ellenfél ellen végig nagy iramú mérkõzésen fõleg a második félidõben nyújtott teljesítménye alapján a szombathelyiek közelebb álltak a gyõzelemhez. Az Illés Akadémia valamennyi játékosa jó teljesítményt nyújtott. 
A bajnokság állása: 1. Honvéd-Magyar Futball Akadémia 15, 2. Újpest 12, 3. Illés Akadémia-Haladás 12 pont. 

U17, I. osztály
Gyõri ETO–Illés Akadémia-Haladás 3-4 (1-2). Gyõr, vezette:
Sztupák.
Gól: Tóvizi (24.), Szabó Á. (34.), Molnár T. (50.), Kretz (65.).
Illés Akadémia-Haladás: Mester – Németh Z., KRETZ, Szabó Á., Mészáros – Kismárton, MOLNÁR T., Kovács Z. – Derdák, Tóvizi, SZÕKE. Edzõ: Farkas Péter.
Ugyan a gyõriek mezõnyben jobban futballoztak, viszont a szombathelyiek végig kézben tartották a mérkõzést és teljesen megérdemelten nyertek. 
A bajnokság állása: 1. Illés Akadémia-Haladás 15, 2. Honvéd-Magyar Futball Akadémia 12, 3. MTK 12 pont. 

U18., I. osztály
Illés Akadémia-Haladás–Gyõri ETO 3-0 (1-0). Illés Akadémia, vezette
: Závotka. 
Gól: Marsai (23.), Soós (56.), Petró (63.). 
Illés Akadémia-Haladás: Koltai – Czingráber, Marsai, Markovics, Könczöl – Horváth K., Lempeg, Garda – Soós (Jordán), Kõris, Petró (Tóth M.). Edzõ: Csordás Csaba. 
Végig jó hozzáállással, látványosan futballozott az Illés Akadémia, amely a három gól mellett kapufát rúgott, tizenegyest hibázott, így akár öt-hat találattal is nyerhetett volna. A szombathelyi csapatban valamennyi játékos jó teljesítményt nyújtott.
A bajnokság állása: 1. MTK 18, 2. Puskás Akadémia 11, 3. Illés Akadémia-Haladás 10 pont. 

U21., I. osztály
Gyõri ETO–Illés Akadémia-Haladás 5-2 (2-1). Gyõr, vezette
: Piller.
Gól: Zsirai (40.), Németh Á. (69.).
Illés Akadémia-Haladás: Molnár D. (Gyécsek) – GRABANT P., Mátyás, Zsirai, FÜREDI – Jancsó, Soltész (Bedi) ANGYAL – Németh Á. (Török), Bölcsföldi (Rácz), Grabant B. (Tóth M.). Edzõ: Kuttor Attila. 
Nem kezdték jól a mérkõzést a szombathelyiek, csak 2-0-ás gyõri vezetés után vették fel az „üzemi hõmérsékletet”. Ezután viszont átvették a játék irányítását, és még a szünet elõtt szépítettek. A második félidõben nagy erõket mozgósítottak az egyenlítõ gólért, és sikerült is döntetlenre felzárkózniuk. Mentek elõre a gyõzelemért. ám egy pontrúgás megpecsételte a sorsukat. Ezután sem adták fel, de két kontrából újabb két gólt szereztek a gyõriek, így végül nagyarányú vereségbe futottak bele az akadémisták. A meccs összképe alapján nem érdemelt vereséget a szombathelyi együttes. 
A bajnokság állása: 1. Vasas Kubala Akadémia 12, 2. Diósgyõri VTK 11, 3. MTK 10, … 6. Illés Akadémia-Haladás 8 pont.