3. forduló: Akadémista siker a szombathelyi derbin

3. forduló: Akadémista siker a szombathelyi derbin

Az elmúlt hétvégén az Illés Akadémia-Haladás öt korosztályos együttese lépett pályára. A mérleg egy gyõzelem, négy vereség. Az Akadémia–HVSE U15-ös helyi derbi sima, 4-0-s hazai gyõzelemmel zárult.

U14

Az Illés Akadémia-Haladás együttese március 7-én, szombaton 12 órakor a Gyirmót otthonában kezdi a tavaszi szezont.

U15

Illés Akadémia–Haladás VSE 4-0 (2-0).
Illés Akadémia, 16. forduló, vezette: Vass.
Gól: Keresztes 2 (15., 75.), Kiss T. (31.), Winkler (42.). 
Illés Akadémia-Haladás: Soós (Osvald) – Szabó D. (Latyák), VÁMOS, KERESZTES, SZALAI – Vargovics, Füleki, Putz (Dorner) – KISS T., WINKLER (Zubor), Szilágyi (Horváth K.). Edzõ: Desits Szilárd.

Az Illés Akadémia U15-ös csapatának támadója, Winkler András (labdával) jól játszott, gólt lõtt (Fotó: Unger Tamás/vaol.hu)

Sok olyan periódusa volt a mérkõzésnek, amikor játékban és taktikailag egyaránt komoly dolgokat mutatott be az Illés Akadémia. Az ellenfél leszervezte védekezését, sõt még arra is volt ideje, hogy a kezdési idõpontot is eltolja húsz perccel… Jelenlegi helyzetünkben elégedett vagyok a csapat teljesítményével. 

A bajnokság állása: 1. Puskás Akadémia 46, 2. Fõnix-Gold 39, 3. Illés Akadémia-Haladás 35 pont.

17. forduló, március 7., szombat, 10.00: Gyirmót–Illés Akadémia-Haladás.

U16

Puskás Akadémia–Illés Akadémia-Haladás 4-2 (3-0).
Felcsút, felsõházi rájátszás, 3. forduló, vezette: Hajdu.
Gól: Schindler (52.), Bontó (89.). 
Illés Akadémia-Haladás: Somogyi – Timár, IMRE, BOLLA, Auer (Bontó) – Kiss B. (Molnár), SCHINDLER, Tóth M. I. (Tóth M. II.), Horváth M. – Varga L., Szántó (KOVALOVSZKI). Edzõ: Bánfalvi Attila.

Nagy iramú, kemény mérkõzésen a döntetlen igazságosabb lett volna. Erre a vasi csapat maximálisan rá is szolgált volna, de ezúttal a szerencse a Felcsútnak kedvezett.

U17

Illés Akadémia-Haladás–Puskás Akadémia 0-2 (0-1)
Illés Akadémia, felsõházi rájátszás, 3. forduló, vezette Ákos.
Illés Akadémia-Haladás: Molnár – Németh Z. (Nagy I.), TIBA, Tóth G., Szabó Á. – Molnár T. (Kismárton), Sály (Szántó), Kovács Z. – Szõke, Mády (Kiss B.), Tóvizi. Edzõk: Farkas Péter, Marton Róbert.

Becsülettel végigdolgozták a hazaiak a mérkõzést, viszont a támadójátékukból hiányzott a kreativitás. A három pont sorsát a felcsútiak egyéni megmozdulásai döntötték el. Az elõzõ két mérkõzéshez képest javuló formát mutattak a szombathelyiek.

4. forduló, március 7., szombat, 14.00: Illés Akadémia-Haladás–Diósgyõr.

U18

Puskás Akadémia–Illés Akadémia-Haladás 2-0 (1-0).
Felcsút, felsõházi rájátszás, 3. forduló, vezette: Fromm.
Illés Akadémia-Haladás: GYÉCSEK – Szabó B., Horváth K., Kretz, Könczöl – LEMPEG, Tóth M. (Tiba), Szõke – GARDA, Soós (Héra), Kõris. Edzõ: Csordás Csaba.

Az elsõ félidõben több góllal is vezethettek volna a szombathelyiek, de kihagyták helyzeteiket. A játékrész utolsó pillanatában egy erõsen kérdéses szabadrúgás után szerzett góllal megszerezte a vezetést a Puskás Akadémia. A felcsúti csapat ezzel nagy lélektani elõnyhöz jutott. Szünet után a hazaiak felõrölték a vendégeket.

4. forduló, március 7., szombat, 10.00: Bozsik Akadémia Nyíregyháza–Illés Akadémia-Haladás.

U21

Illés Akadémia-Haladás–Újpest 1-3 (0-1)
Illés Akadémia, felsõházi rájátszás, 3. forduló, vezette: Baranyai.
Gól: Mátyás (56.). 
Illés Akadémia-Haladás: Gyurján M. – Grabant P., Mátyás, HEGEDÛS, DALLOS – JANCSÓ, SOLTÉSZ, BEDI – Grabant B., Tihanyi, TÓTH M. Edzõ: Kuttor Attila.

A szombathelyiek jobban futballoztak ellenfelüknél, nem érdemeltek vereséget. Ám amíg õk kihagyták, a vendégek berúgták helyzeteiket.

4. forduló, március 7., 10.00: Illés Akadémia-Haladás–Diósgyõr.