2+1 Illés Akadémiás az U 15-s válogatottban.

Meghívottak:Halmai Ramon és Zsirai Martin  utazó , Déri Csaba biztonsági tartalék.

Az alakulgató U 15-s (1994-ben születettek) magyar válogatott  húsvéti tornán vesz részt..

2009-04.08-14 között Olaszországban szerepelnek egy nemzetközi tornán.Az utazó  keretnek 2 szombathelyi sportoló a tagja.
HALMAI RAMON,védekezõ középpályás(Újpestrõl érkezett) és ZSIRAI MARTIN ,belsõ védõ (Pápáról került az akadémiára).

Biztonsági tartalékként a januárban Esztergomból Szombathelyre igazolt DÉRI CSABA (irányító középpályás) kapott értesítést a szövetségtõl.

 

Olaszországba utazik a csapat

2009. 04. 07.

Válogatottunk szombattól hétfõig a Franco Gallini emléktornán vesz részt Olaszországban. A rendezvényen, amelynek Pordenone ad otthont, 32 gárda indul, pályára lép többek között az USA, Irán és Románia válogatottja, valamint az Atalanta, az Udinese, az Empoli, a Rapid Wien, a Den Haag, a Dinamo Zagreb és a Partizan Beograd korosztályos együttese is.

 

 

 

A csapat tagjai szerdán délelõtt találkoznak, s a pénteki utazásig a dunavarsányi edzõtáborban készülnek Gabala Krisztián és Kardos József irányításával. A csoportmeccsekre (a mieink az USA válogatottjával, valamint az Opitergina és a házigazda Pordenone együttesével kerültek össze) szombaton, a helyosztókra pedig vasárnap és hétfõn kerül sor.

 

Az U15-ös válogatott kerete:

 

Gelei Vince (III. Kerület), Csorvási Tamás (Debrecen) – kapusok,

 

Csornij Áron (Bp. Honvéd), Kelemen Márk (Gyõri ETO), Zsirai Martin (Illés Akadémia), Csikortás Dávid (MTK), Sorecz Szabolcs (Vác), Mahalek Marcell (Diósgyõr), Sipos Bence (MTK), Halmai Ramón (Illés Akadémia), Kocsis Gergõ (MTK), Paudits Patrik (Puskás Akadémia), Vankó Imre (Gyõri ETO), Majzik Adrián (FTC), Bese Barnabás (MTK), Szabó Roland (MTK), Péter Antal (Szekszárd), Molnár Tamás (Debrecen) – mezõnyjátékosok.

 

Biztonsági tartalékok:

Almási Patrik (MTK), Baki Ákos (MTK), Déri Csaba (Illés Akadémia), Winkler Péter (Gyõri ETO).

Egy gyõzelem, egy vereség Olaszországban

2009. 04. 11.

Az Olaszországban, a Franco Gallini emléktornán szereplõ magyar U15-ös válogatottunk szombaton két mérkõzést is játszott, a mieink délelõtt 2-0-ra gyõztek az Optinergina ellen, délután pedig 3-2-re kikaptak az USA korosztályos válogatottjától. A mieinkre vasárnap szintén két meccs vár, az elsõt a házigazda Pordenone ellen vívják, a délutáni ellenfél pedig a csoportmeccsek után válik ismertté.

Fiataljaink délelõtt 1-0-ás félidõ után 2-0-ra nyertek az Optinergina ellen, góljainkat Majzik Adrán és Bese Barnabás szerezte. Csapatunk Gelei Vince – Majzik Adrián, Csornij Áron, Kelemen Márk, Sorecz Szabolcs – Kocsis Gergõ, Halmai Ramón, Sipos Bence, Vankó Imre (Bese Barnabás) – Molnár Tamás (Péter Antal), Szabó Roland összeállításban játszott.

Délután, az USA ellen Gabala Krisztián Csorvási Tamás – Csikortás Dávid, Csornij Áron (Zsirai Martin), Kelemen Márk, Mahalek Marcell – Kocsis Gergõ, Halmai Ramón (Szabó Roland), Sipos Bence – Bese Barnabás, Paudits Patrik – Péter Antal felállásban szerepeltette a csapatot, amely 1-3-as félidõt követõen 2-3-as vereséget szenvedett, mindkét találatunkat Paudits Patrik érte el.

Mindkét mai meccsüket megnyerték a fiatalok

2009. 04. 12.

 

 

 

 

 

A Franco Gallini emléktornán szereplõ magyar U15-ös együttes a szombati egy gyõzelem és egy vereség után vasárnap is két mérkõzést játszott Olaszországban: fiataljaink délelõtt a Pordenone, délután pedig a Zilina ellen léptek pályára. Válogatottunk mindkét meccsét megnyerte, az elsõ 0-0-ás félidõ után 1-0-ra, a másodikon pedig 1-0-ás elsõ játékrészt követõen 3-1-re nyert.

 

Gabala Krisztián szövetségi edzõ a Pordenone ellen Gelei Vince – Majzik Adrián, Csornij Áron, Zsirai Martin, Sorecz Szabolcs – Sipos Bence – Bese Barnabás, Paudits Patrik, Kocsis Gergõ, Vankó Imre (Szabó Roland) – Péter Antal; a Zilina ellenében pedig Gelei Vince – Mahalek Marcell, Zsirai Martin (Halmai Ramón), Csikortás Dávid, Sorecz Szabolcs – Kelemen Márk – Kocsis Gergõ (Vankó Imre), Sipos Bence, Szabó Roland, Paudits Patrik – Péter Antal (Bese Barnabás) felállásban szerepeltette a csapatot.

 

Az elsõ találkozó volt a szorosabb, ezen a hazai gárda az elsõ félidõt kihúzta kapott gól nélkül, ám a második húsz percben (ebben a korosztályban még negyven percesek a mérkõzések) Szabó Roland megszerezte a gyõzelmünket jelentõ gólt. A Zilina ellen már nagyobb volt a fölényünk, Paudits Patrik az elsõ félidõben belõtte vezetõ gólunkat, majd Péter Antal és Szabó Roland is a kapuba talált, s bár ellenfelünk is szerzett gólt, végül megérdemelt, 3-1-es gyõzelmet arattunk.

 

Együttesünk hétfõ délelõtt a Dinamo Zagreb ellen lép pályára.

 

 

 

Utolsó meccsét büntetõkkel nyerte a csapat

2009. 04. 13.

Válogatottunk hétfõn játszotta le utolsó mérkõzését a Franco Gallini emléktornán Olaszországban. Fiataljaink a Dinamo Zagreb ellen léptek pályára, és 1-1-es döntetlent követõen büntetõkkel gyõztek.

 

A torna sajátos kiírása miatt azonban a csoportmeccseken a két gyõzelem mellett elszenvedett egy vereség miatt az „alsó ágra” kerültek, s így már hiába szerepeltek jól, meg kellett elégedniük a 9. hellyel.

Gabala Krisztián szövetségi edzõ Csorvási Tamás – Majzik Andrián, Kelemen Márk, Csikortás Dávid, Sorecz Szabolcs – Halmai Ramón – Szabó Roland, Sipos Bence, Paudits Patrik (Vankó Imre), Bese Barnabás (Péter Antal) – Molnár Tamás (Kocsis Gergõ) összeállításban játszatta a csapatot, amely az elsõ félidõben Bese Barnabás révén szerzett vezetést. A Dinamo a második játékrészben egyenlített ugyan, ám büntetõkkel a mieink nyerték meg a meccset.

– Értékes nemzetközi tornán vagyunk túl, csapatjátékunk mérkõzésrõl-mérkõzésre javult, ami biztató a jövõre nézve
– összegezte a kupa tapasztalatait Gabala Krisztián. – A meccseken egy-egy játékosunk teljesítménye a nemzetközi szinthez viszonyítva is jó volt, ami szintén elégedettségre adhat okot.