Az Illés Akadémia U13-as csapata nyerte meg a Csehországban rendezett Frantiska Lhotáka Emléktornát

Az Illés Akadémia U13-as csapata nyerte meg a Csehországban rendezett Frantiska Lhotáka Emléktornát

A döntőben a cseh futball patinás képviselőjét az SK  Slavia Praha csapatát vertük meg, de az indulók között volt a legendás 24-szeres cseh bajnok AC Sparta Praha vagy a legutóbbi osztályelső a FC Viktoria Plzen utánpótlás gárdája is.  Összességében a most folyó bajnoki évad első hat helyezettjéből öt.

Május 8-án immáron 20. alkalommal került megrendezésre a csehországi nemzetközi utánpótlástorna Malesovban, ahol a legjobb szlovák és cseh csapatokkal mérkőzhettünk meg. Többek között az AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, FC Slovan Liberec, FK Viktória Plzen, FK Jablonec és a Partizan Bardejov emelte a torna rendkívül magas szakmai színvonalát.

Már a csoportmérkőzések hatalmas küzdelmet hoztak, hiszen nagyon kiegyenlített volt a mezőny. A csoportküzdelmek végén 3 csapat jutott a legjobb hat csapat közé, a mi ötösünkből az SK Slavia Praha, az FK Pribram és az Illés Akadémia folytathatta a felsőházi mérkőzéseket.

A negyedöntőért az FK Viktoria Plzen csapatával kellett megküzdenünk, akik a másik csoport 2. helyén végeztek és nagyszerű játékerőt képviseltek. Csapatunk kiemelkedő teljesítményt nyújtott ezen a kiélezett összecsapáson és 2:1-es győzelemmel bejutott a legjobb négy csapat közé.

Az elődöntőben újra az FK Pribram csapatával kerültünk össze, akikkel a csoportküzdelmek során egy nagyon kiegyenlített mérkőzésen 1:1-et játszottunk, ez az összecsapás is hasonló játékot hozott és rendes játékidőben nem sikerült eldöntenünk a továbbjutást, következhettek a büntetők, ahol mi mind a hármat értékesítettük, kapusunk viszont nagyszerűen hárította az ellenfél egyik büntetőjét, így 3:2-es eredménnyel bejutottunk a döntőbe, ahol újra az SK Slavia Praha lett az ellenfelünk, akitől az egyetlen vereséget szenvedtük el a tornán.

A döntő volt a hetedik mérkőzésünk a nap folyamán, ami fizikálisan és mentálisan nagyon megterhelő volt, viszont minden játékosommal elégedett lehetek, hiszen úgy álltak a mérkőzéshez, hogy ezt a fantasztikus kupát Csehországból mi hazavisszük Magyarországra. Az ellenfélről tudni kell, hogy Csehország egyik kiemelt utánpótlás csapatának számít és hatalmas szurkolótáborral rendelkezik, akik a döntőre is fantasztikus hangulatot teremtettek. Mindezek ellenére uraltuk a mérkőzést és egy szépségdíjas találattal megszereztük a vezetést és azt meg is tartottuk az összecsapás végéig és ezzel mi lettünk a jubileumi 20. csehországi torna kupagyőztesei.

Hatalmas öröm és büszkeség nekünk, hogy elhódíthattuk ezt a rangos nemzetközi kupát, csapatunk rendkívüli egységről, nagyszerű mentális erőről, mindent elsöprő győzni akarásról tett tanúbizonyságot és minden játékosunk a pályán és azon kívül is megtett mindent, hogy tovább öregbítsük az Illés Akadémia és a magyar utánpótlás hírnevét határainkon túl is.

Gratulálok minden játékosomnak, illetve az egész Csapatnak!

Tornán résztvevő játékosok:

Pataki Roland, Olasz Barnabás, Bonyhárd Attila, Szabó Lajos, Lang Barnabás, Szvoboda Dániel, Varga Dominik, Stifter Patrik, Papp Csongor, Magyar Dávid, Mozsár Dávid, Balogh Ákos, Mohos Barnabás, Udvardi Ádám, Vékony Bence, Varga Olivér.

A csapat edzői : Noé Dávid, Nagy józsef

Csoportmérkőzéseink:

Partizán Bardejov – Illés Akadémia  0:2   gólszerzők: Papp Cs., Szvoboda D.

Illés Akadémia – SK Slavia Praha  0:1

Illés Akadémia – FK Pribram  1:1  gólszerző: Vékony B.

Illés Akadémia – FK Jablonec  4:1  gólszerzők: Vékony B. 2, Papp Cs., Mohos B.

Mérkőzés az előöntőért :

FK Viktoria Plzen – Illés Akadémia 1:2   gólszerzők: Mohos B. , Bonyhárd A.

Elődöntő :

Illés Akadémia – Fk Pribram  0:0 (büntetőkkel 3 : 2)   11-esek: Vékony B., Papp Cs., Balogh Á.

Döntő:

Illés Akadémia – Sk Slavia Praha 1:0     gólszerző: Vékony B.