2003-Tornagyõzelem Székesfehérváron ,a Fõnix Gold Kupán 2013.12.01-én.

A Szombathelyi Haladás Kft-Illés Akadémia nyártól létezõ (Lurkóból átvett) csapata meggyõzõ játékkal lett tornagyõztes Székesfehérváron.

Számos különdíjat is elhoztak a Aka-Lurkós fiúk:

Legjobb Kapus: Pataki Márk,

Gólkirály: Markó Máté, (Fotó)

Torna Válogatottjának a tagjai lettek: Doncsecz Levente és Vigh Patrik.

Külön dicséretben részesült Rozner Gergõ és Varga Márk. 

 

Csapat Tagjai:

Baranyai Kevin, Bõsze Bence, Dezamits Dominik, Doncsecz Levente, Horváth Rajmund, Markó Máté, Palkó Bálint, Pataki Márk, Rozner Gergõ, Varga Márk, Vigh Patrik,

Edzõk: Németh Richard, Takács Csaba

2013.12.01-én rendezték meg Székesfehérváron a XIV. Fõnix Nemzetközi Tornát. 24 csapat nevezett a tornára, köztük neves magyar és külföldi egyesületek utánpótlás csapatai pl: Slovan Bratislava, Stadlau, Gyõri ETO, PMFC, Videoton, Mészõly Focisuli, Dalnoki Akadémia, Vasas.

A torna 4X6-os csoportbeosztással kezdõdött.

A Illés Aka- Lurkó UFC a Mészõly Focisuli, Videoton, KTE, Hévíz és a Tisza Volán csapataival kerültek egy csoportba.

Az elsõ mérkõzést a KTE együttesével játszották a Lurkósok. Fölényben voltak a szombathelyiek, ennek ellenére 0:0 lett a végeredmény.

A következõ mérkõzéseken aztán sikerült a helyzeteket ki is használni, sokszor az elsõ 15 másodpercben már meg is szerezték a vezetést. Szenzációs iramban, nagyszerû játékkal minden csoportmérkõzéseiket meg is nyerték a Lurkósok.

Ezzel csoportelsõként 13 ponttal kerültek be a legjobb nyolc közé.

Csoportmérkõzések eredményei:

Lurkó UFC – KTE                      0:0

Lurkó UFC – Tisza Volán           3:0

Lurkó UFC – Hévíz                    5:1

Lurkó UFC – Videoton              4:1

Lurkó UFC – Mészõly Focisuli   3:0

A nyolcaddöntõben a SOPRON SC csapatával kerültek össze. Nagyon jól játszottak a csapatok, a LURKÓ UFC 2-szer is megszerezte a vezetést, de a soproniak mindig ki is egyenlítettek.

A mérkõzést büntetõkkel végül a szombathelyiek nyerték 2:1 arányban.

A döntõbe jutásért a Slovan Bratislava-val, a torna egyik legjobb csapatával kellett megküzdenie az Akásoknak. Ezen a mérkõzésen szintén nagyon dinamikusan kezdtek a szombathelyiek és hamar meg is szerezték a vezetést.  Az utolsó két percben a Lurkósok ember hátrányba kerültek, ám ennek ellenére veretlenek maradtak, 4:3-as eredménnyel bejutottak a döntõbe. 

A döntõ igazán felfokozott hangulatban kezdõdött, de ezen a napon nem volt ellenfele a szombathelyieknek. Ugyanolyan iramban kezdtek a Lurkósok, esélyt sem adtak a PMFC csapatának és 4:1-re nyerték a döntõt.

Hatalmas nyerni akarással és igazi csapatjátékkal nyerték a Lurkósok a tornát. A korai indulás ellenére végig kiegyensúlyozottan és szívvel-lélekkel játszottak. Egy mérkõzésen sem rendült meg a teljesítményük, megérdemelten nyerték meg a tornát. Csapat minden tagja nagyszerû egyéni  teljesítményt nyújtott.

Nyolcad döntõ:

LURKO UFC – Sopron SC        2:2       Büntetõk: 2:1

 

Elõdöntõ:

LURKÓ UFC – Slovan Bratislava           4:3

 

Döntõ:

Lurkó UFC – PMFC       4:1