2. forduló: Féltucat kapufát lõttek az U15-ösök

Az elsõ osztályú utánpótlás bajnokságok második fordulójában sikeresen szerepeltek az Illés Béla Football Akadémia együttesei. Az U14-es csapatban Burai Erik öt gólt vágott.

U14, I. osztály, Nyugat

Illés Akadémia-Haladás–Gyirmót 12-0 (6-0). – Szombathely, vezette: dr. Polgár.

Gól: Burai 5 (2., 7., 11., 35., 52.), Doktorics 2 (43., 76.), Illés (15.), Edelényi (29.), Huszti 2 (45., 75.), Kónya (66.).

Illés Akadémia-Haladás: Viganó (Nagy B.) – Huszti, Horváth M., Bokor, Kónya – Nyári (Nyíri), Zubor (Buti), Edelényi – Burai, Illés (Doktorics), Szekér (Nagy K.). Edzõ: Bánfalvi Zsolt.

A hazaiak remek támadásokat vezetve, szép gólokat lõve ilyen arányban is megérdemelten gyõztek. A szombathelyi csapatban minden játékos jó teljesítményt nyújtott.

U15., I. osztály, Nyugat

Illés Akadémia-Haladás–Gyirmót 1-2 (0-1). – Szombathely, vezette: Papp.

Gól: Winkler (80.).

Illés Akadémia-Haladás: Pölöskei – Latyák (Marton), Labát, VÁMOS, Keresztes – Vargovics, SZILÁGYI, Füleki (Hertelendi) – Kiss T. (Dorner), Szabó D. (Horváth K.), Winkler. Edzõ: Desits Szilárd.

A futball örök igazsága ezúttal is beigazolódott: a kihagyott ziccerek megbosszulják magukat. A szombathelyiek ugyanis nem kevesebb mint hat kapufát lõttek és kilenc gólhelyzetet is elhibáztak. A vendég diósgyõriek viszont két szöglet után is betaláltak, így három ponttal gazdagodtak.

U16., I. osztály

Diósgyõri VTK–Illés Akadémia-Haladás 0-0. – Diósgyõr, vezette: Muszka.

Illés Akadémia-Haladás: Schener – Bontó, TÍMÁR, Bolla, PÁLÓCZI – KISS B., Schindler (Tóth Márton), Kovalovszki (Tóth Marcell II.) – Dombi (Szántó), Varga K., Tóth Marcell I. (Horváth M.). Edzõ: Bánfalvi Attila.

Nagy iramú, kemény, küzdelmes mérkõzést vívott a két együttes. Az elsõ félidõben a szombathelyiek három-négy nagy ziccert is kialakítottak, amiket ki is hagytak. A félidõ végén aztán egy helyzetet ajándékoztak a hazaiaknak, akik szintén nem éltek a lehetõséggel. Az elsõ játékrész a vendégeké volt. Szünet után kiegyenlítetté vált a találkozó, a vasiak kicsit többet veszélyeztettek, két-három komolyabb helyzetet is elpuskáztak. Öt perccel a lefújás elõtt viszont a diósgyõri gárda is nagy helyzetet rontott. A mérkõzés összképe alapján az Illés Akadémia közelebb állt a gyõzelemhez.

U17, I. osztály, Nyugat

Illés Akadémia-Haladás–Diósgyõr 2-1 (0-1). – Szombathely, vezette: Radasics.

Gól: Tóvizi 2 (52., 84.)

Illés Akadémia: Molnár M. – Németh Z. (Nagy I.), KRETZ, TIBA, Mészáros (Szabó Á.) – Kismárton (TÓVIZI), MOLNÁR T., Kovács Z. – Derdák (Sály), Szõke, Mády (Szenczi). Edzõ: Farkas Péter.

Közepes iramú mérkõzésen végig fölényben, jobban játszott ellenfelénél az Illés Akadémia, ennek ellenére a Diósgyõr szerzett vezetést. Habár a hazaiak ezt követõen is meddõ mezõnyfölényben futballoztak, igazi gólhelyzetek nélkül, végül megérdemelten fordították meg a találkozó állását.

U18., I. osztály

Diósgyõri VTK–Illés Akadémia-Haladás 2-2 (0-0). – Diósgyõr, vezette: Erdélyi. Gól: Petró 2 (56., 79.).

Illés Akadémia-Haladás: Gyécsek – Horváth K., Markovics, CZINGRÁBER, KÖNCZÖL – Marsai, Lempeg (Héra), Tóth M. (Kõris) – GARDA, Soós, PETRÓ. Edzõ: Csordás Csaba.

A vasiak kezdték jobban a találkozót, ám kihagyták helyzeteiket, amit a diósgyõriek góllal büntettek. Az akadémisták azonban nem adták el, fordítottak, és már úgy tûnt, hogy megnyerik a találkozót, amikor a 94. percben egy elõreívelt szabadrúgás után egyenlítettek a diósgyõriek. A találkozót végig uraló Illés Akadémia többgólos gyõzelmet szalasztott el.

U21, I. osztály

Illés Akadémia-Haladás–Diósgyõri VTK 0-0. – Szombathely, vezette: Ábrahám.

Illés Akadémia-Haladás: GYURJÁN M. – GRABANT P., MÁTYÁS, ZSIRAI, FÜREDI – SOLTÉSZ, Bedi (Marsai), Tóth M. (Garda) – Németh Á. (Grabant B.), Rácz, Bölcsföldi. Edzõ: Kuttor Attila.

A több, NB I-et is megjárt futballistával felálló diósgyõriekkel harcos, sok ütközéssel tarkított mérkõzést vívtak a szombathelyiek. Az Illés Akadémia védekezésre rendben volt, a végjátékban azonban nem sikerült feltenniük az ire a pontot.