Peches volt a Haladás az év meccsének főpróbáján

Peches volt a Haladás az év meccsének főpróbáján

A vasiak hiába alakítottak ki több helyzetet, végül kikaptak.

Pálfi – Nyíri, Ene, Csonka, Bolla – Zvekanov, Rácz, Csernik – Simut, Pintér, Doktorics összeállításban futott ki a Szombathelyi Haladás a PMFC elleni mérkőzésen a Merkantil Bank Liga 13. fordulójában. Ez azt jelenti, hogy Alekszandar Jovics vezetőedző az Illés Akadémia növendékei közül Nyíri Vincét, Bolla Gergőt, Rácz Barnabást, Simut Mario Lucast és Doktorics Áront jelölte a kezdőbe, míg a kispadon – többek mellett – Szakály Attila, Mohos Barnabás, Katona István, Horváth Rajmund, Jagodics Márk, Jancsó András, Szvoboda Dániel és Tarján Patrik, valamint egyéni képző edzőnk, Bosnjak Predrag foglalt helyet. Ha átintegettek a vendégek kispadjára, akkor ott láthatták Tóth-Gábor Kristófot.

Belekezdett a Hali… Csernik Kornél a 2. percben Doktorics Áron átadása után 16 méterről a felső kapufát találta el. Nem sokkal később Doki szlalomozott be a 16-oson belülre, lövését a pécsi kapus paskolta szögletre, igaz, a játékvezető kirúgást ítélt. Újabb két perc elteltével Csernik elé került a labda, ám 11 méterről centikkel mellé lőtt. A félidő felénél a pécsiek is próbálkoztak: Szabó Máté 26 méteres lövése a kapufa tetéjéről csúszott fölé. A 35. percben Simut Mario Lucas lépdelt át a lábakon, majd remekül adott középre, Csernik Kornél becsúszva 6 méterről fölé lőtt.

A második félidőben is inkább a pécsi térfélen pattogott a labda. Szűk egy óra elteltével Rácz Barnabás szögletét Ene Kornél fejelte kapura, amit bravúrral ütött szögletre a kapus. A pályára érkezett nálunk Tarján Patrik, Jancsó András és Horváth Rajmund, míg a vendégeknél Tóth-Gábor Kristóf. Rajmi helyzetbe is került, de ezt a lövést is védte a pécsi hálóőr. Az utolsó 10 percre centerpozícióba Katona István is pályára lépett a Haliban. A 84. percben Harsányi István lövése viszont utat talált a kapunkba, így a szerencsés pécsiek 1–0-s győzelemmel távoztak a Rohonci útról. Többet támadott a zöld-fehér csapat, azonban nem sikerült betalálniuk a vasiaknak, így pont nélkül maradtak ma.

Szerdán – az év meccsén – MOL Magyar Kupa-találkozón fogadja a Haladás a Zalaegerszeget.