Szakmai igazgatói köszöntő

Markó Edina

szakmai igazgató

A női futball, ezen belül is a szakág legeredményesebb Budapesten kívüli bástyájának számító szombathelyi női labdarúgás – kétszeres magyar bajnok és háromszoros kupagyőztes – számára óriási esély, hogy otthonra talált az Illés Akadémián.

A kormányzati döntésnek köszönhetően, – amely szerint az ország hat, államilag elismert akadémiája, közte az Illés is női, korosztályos csapatokat is foglalkoztathat – korábban még csak nem is remélt lehetőség adódott számunkra.

Akadémiai női szakágunk, amelynek szervezésében, operatív irányításában kiemelkedő szerep jut Csertői-Juhász Anitának, a szakág igazgatójának, az év eleje óta dolgozik együtt. Mindhárom csapatunk mellé sikerült remek szakemberekből álló stábot kialakítanunk, és az indulás óta eltelt rövid idő ellenére is látszik már, hogy a játékosok, a gyerekek fejlődésére milyen pozitív hatással van az, hogy kiváló körülmények között, koncentrált munkát végezhetnek.

A kedvező tapasztalatok mellett is azt kell mondanom, még csak a hosszú, de reményeink szerint sikeres út elején járunk. A mi feladatunk az, hogy a kiváló körülményeket olyan tartalommal töltsük meg, amelynek köszönhetően az Illés Akadémia egyedülálló minőséget képviselhet az egész országban. Szoros egységben kell gondolkodnunk és dolgoznunk, amelyben az U15-nél fiatalabb korosztályok továbbra is a Viktória FC-ben, a versenyző utánpótlás korosztályok az Illés Akadémián, a felnőtt csapatunk, amely a fiatalok számára az egyik fontos célt jelenti, a Haladás Kft. kereti között futballozhatnak. Szeretnénk az iskolák felé is nyitni, azért, hogy stabil bázist tudjunk kialakítani és ne vesszenek el a tehetséges lányfutballisták. A megyéből nyolc általános és középiskolával akarunk a jövőben együttműködni.

Mindez egy olyan jövő képét vetíti elő, amely vonzó az ország bármely pontján futballozó fiatal számára, és méltó a Viktória FC hagyományaihoz. Azoknak kínálunk sportkarrier-lehetőséget, akik hosszabb távon gondolkodnak a női labdarúgásban, és akár abban képzelik el a majdani felnőtt életüket is.