Két vállon a Bayern München!

A Tottenhamet, a Bayern Münchent is legyőzte az Illés Akadémia-Haladás U14-es labdarúgócsapata az ausztriai nemzetközi teremtornán.

Két napon keresztül, párhuzamosan két pályán, 1+4 fős csapatok részvételével zajlott a Styrian Indoormasters nemzetközi U14-es utánpótlás labdarúgótorna. A 32 indulót négy négyes csoportba sorsolták, hazánkat a Németh Richárd vezette Illés Akadémia-Haladás képviselte. Olyan európai topklubok korosztályos együttesei vettek részt a viadalon, mint a német Bayern Müncen, a Hertha BSC, a Borussia Dortmund, az angol Tottenham Hotspur, vagy a holland Ajax.

A vasiak a C csoportba kerültek. A német Regensburgot 1-0-ra, az osztrák Weizet 3-0-ra, a Tottenham Hotspurs gárdáját 2-1-re verték, az osztrák Wolfsberger AC-val 0-0-t játszottak, a Herthától 2-0-ra, a szlovén Maribortól 2-1-re kikaptak. A szombathelyiek a negyedik, még éppen továbbjutó helyen végeztek.

A középszakaszban, a legjobb 16 között négy, négyes csoportban folytatták a csapatok a küzdelmeket. A vasiak a Bayern München elleni óriási, 2-0-s győzelemmel nyitottak, majd a szlovák Slovan Bratislavától 2-1-re, végül az Ajaxtól ugyancsak 2-1-re kikaptak. Az Illés Akadémia harmadik helyen zárt csoportjában, így nem jutott a legjobb nyolc közé (az első kettő lépett tovább), a 9-16. helyért folytathatta a küzdelmeket. Itt újabb négyes csoportban meccseltek a vasiak.

Az osztrák Mattersburgot 2-1-re verték a vasi fiatalok, a német Ingolstadt csapatától 3-0-ra, a Herthától 2-0-ra kikaptak – a 14. helyen zárták a 32 csapatos, rangos viadalt. A tornát az osztrák Linzer ASK nyerte.

Pum András