Amerikába utazik a Haladás-Illés Akadémia U19-es együttese

Május 5-20-ig a Tennesse állambeli Chattanooga városában vesz részt nemzetközi tornán a Haladás-Illés Akadémia U19-es csapata.

Rangos viadalon vesz részt a Haladás-Illés Akadémia U19-es együttese, a fiatalok május 5. és 20. között az Egyesült Államok keleti partvidékéhez közeli Chattanooga városában nemzetközi tornára kaptak meghívást. A Szombathelyi Haladás II. NB III-as együttesét döntõ részben ugyan éppen a 19 évesek alkotják, ám õk abban az idõszakban – remélhetõleg – még bõven versenyben lesznek a bajnoki címért, így vélhetõen õk nem repülnek.  Ennek ellenére amolyan vegyes, de ütõs csapat utazik a tengerentúlra Tóth Miklós ügyvezetõ igazgató, és Simon Attila, az Illés Akadémia szakmai igazgatójának vezetésével. A szervezõk 25 fõ valamennyi költségét, így a repülõ,- és szállásköltséget is állják – a túra létrejöttében nagy szerepe van Illés Zoltán menedzsernek. A Haladásnak az út tehát egy fillérjébe sem kerül.

A tornának helyt adó Chattanooga egyébként maximum amerikai léptékkel kis város, hiszen Tennesse állam negyedik legnagyobb települése, 163 ezren lakják. A településrõl többek között azt is érdemes tudni, hogy itt nyílott a világ elsõ Coca-Cola palackozóüzeme.

Chattanoogai látkép

Visszatérve a futballra: a viadalon 20 együttes vesz részt, a csapatokat két tízes csoportba sorsolták. A lebonyolításról egyelõre annyit tudni, hogy az elsõ körben valamennyi együttes három meccset játszik.

A Haladás-Illés Akadémia U19-es csapata a “B”-csoportba került, és május 9-én 10.00-kor a bolíviai FC Strongest együttesével mérkõzik, majd 11-én este hatkor a mexikói CF Pachucha lesz az ellenfél. Május 13-én, szintén délelõtt 10-kor a dallamos nevû Club Rubio Nu-Viaje csapatával csapnak össze a szombathelyiek.

A szervezõk ígérik, hogy a televíziós társaságok is közvetítenek néhány meccset. Érdekesség, hogy az “A”-csoportban szerepel például a Debreceni VSC, a skót Hibernian, a brazil Fluminense, a “B”-ben pedig ott van még az ukrén Sahtar, a skót Celtic és az izraeli Maccabi Tel-Aviv is.

Forrás: www.haladas.hu