Izraelben másodszor is döntetlen:Molnár Dániel és Bölcsföldi Milán a keretben

Találkozás:2011.12.05.18.00 Platánus Hotel Bp.Könyves Kálmán krt.44

12.08:Szerbia-Magyarország,

12.09:Izrael-Magyarország,

12.11:Olaszország-Magyarország.

ÚTLEVÉL!!!!

 

BÖLCSFÖLDI MILÁNMOLNÁR DÁNIEL

 

Második meccsén is döntetlent játszott az U16-os válogatott

A szerbek elleni 2-2 után a házigazda Izrael ellen 1-1-es döntetlennel zárt a válogatott.

Az izraeli nemzetközi torna második játéknapján a mieink a házigazdákkal mérkõztek meg, a magyar válogatott az Ordasi Gergõ – Koronczi Bence, Talabér Attila, Spandler Csaba, Hutter Máté – Gazdag Dániel, Bíró András (Szántó Tamás, 48.), Mayer Milán (Koszta Márk, 54.) – Bölcsföldi Milán (Pintér Nikola, 60.), Németh Erik (Sejben Viktor, 45.), Zsótér Donát összeállításban szerepelt a mérkõzésen.

A házigazdák ellen jobb teljesítményt nyújtott válogatottunk, mint a szerbek elleni elsõ mérkõzésen, s bár a játék képe és a helyzetek száma alapján közelebb álltunk a gyõzelemhez, mint az izraeliek, ismét döntetlennel zártunk. A mieink a 19. percben szerezték meg a vezetést, ekkor Talabér Attila 33 méteres szabadrúgását követõen a kapusról kipattanó labdát Zsótér Donát fejelte a hálóba. A második félidõ elején az izraeliek is kihasználták egy lehetõségüket, és beállították az 1-1-es végeredményt.

– Jobban teljesítettünk mint tegnap, elsõsorban csapatjátékban léptünk elõre, köszönhetõen annak, hogy a játékosok felvették a nemzetközi meccsritmust, kezdenek hozzászokni a közeghez – értékelt a lefújás után Pisont István. – A vezetést ezúttal is megszereztük, és bár nem nyertünk, nem lehet okunk az elégedetlenségre. Jó mérkõzést játszottunk, több biztató jelet is láttam a futballistáktól, az ilyen tapasztalatok segítenek a legtöbbet abban, hogy egyre jobb csapattá váljunk.

Két pontot vesztettünk a hajrában

U16-os válogatottunk lejátszotta elsõ mérkõzését az izraeli nemzetközi tornán.

 A Pisont István szövetségi edzõ vezette együttes a torna elsõ játéknapján a szerbekkel mérkõzött meg, a mieink az Ordasi Gergõ – Kecskés Ákos, Talabér Attila, Spandler Csaba, Barna Szabolcs – Nagy Ádám (Zsótér Donát, 56.), Szántó Tamás (Jakab Richárd, 48.), Mayer Milán – Sejben Viktor (Bölcsföldi Milán, 48.), Németh Erik, Pintér Nikola (Koszta Márk, 75.) összeállításban léptek pályára.

Harcos, küzdelmes mérkõzést vívott a két csapat, a mérkõzés nagy részében kiegyenlített volt a játék. A helyzetkihasználásunk viszont nekünk volt jobb: a 35. percben egy szöglet után Spandler Csaba adott középre, Németh Erik pedig a hálóba fejelt. Az elsõ gólt követõen is a mieink játszottak veszélyesebben, egy büntetõt is kiharcoltunk, amit azonban Mayer Milán elhibázott. A 67. percben Bölcsföldi Milán kapott pontos indítást, kilépett a védõk között, majd a kapus mellett a hálóba lõtt, két gólra növelve a magyar elõnyt. A szerbeknek is volt egy-két lehetõségük, kapufáig is eljutottak, de a 2×40 perces rendes játékidõ leteltéig nem szereztek gólt. A háromperces ráadást azonban nem tudtuk kapott gólok nélkül zárni, a 81. és 83. percben a szerbek egy-egy pontrúgást követõen betaláltak a magyar kapuba, és 2-2-re alakították az állást – ez lett a végeredmény is.

– Nehéz bármit mondani egy ilyen pontvesztés után, a végén két perc alatt elrontottuk, amit nyolcvan percen keresztül felépítettünk. Egy szép siker helyett bosszantó pontvesztéssel zártunk – értékelt a lefújás után Pisont István. – Nem alakult ki jó játék a mérkõzésen, inkább a harcosság jellemezte a találkozót. A játékkal és az eredménnyel sem vagyok elégedett, nagy csalódás, hogy egy megnyert meccset rontottunk el a végén. Biztos vagyok benne, hogy a játékosok tanulnak a történtekbõl, és belátják, hogy nemzetközi szinten a kétgólos vezetés sem garancia a sikerre.