U 17-s válogatott :Értékes tornagyõzelem Telkiben.

2011.08.01-06 között Telkiben felkészülési tornával kezdett az U 17(1995)válogatott. A tornagyõztes csapatban :Kovács T.,Medgyes Z .Vlasics D.,+1,a Milánhoz távozott= Tamás Krisztián ,játszott.

Meghívottaink!
Kovács TamásMedgyes ZoltánNémeth MarióVlasics Dániel
belsõ védõközéppályásközéppályástámadó

2011. 08. 06.

Megnyertük a Telki Kupát

U17-es válogatottunk legyõzte a szerbeket a Telki Kupa döntõjében, és ezzel elhódította a végsõ gyõztesnek járó trófeát.

A mieink két nyert meccs után Telkiben játszották le a nemzetközi torna döntõjét, az ellenfél a másik csoportot megnyerõ szerb korosztályos válogatott volt. Pisont István szövetségi edzõ a Hrabina Alex – Baksa Dénes, Asztalos Dávid, Kovács Tamás, Tamás Krisztián – Fényes Szabolcs (Bobál Dávid), Medgyes Zoltán (Szabó Bence, 71.), Nagy Dominik – Tóth László (Vlasics Dániel, 51.), Farkas Zoltán, Forgács Dávid (Popgeorgiev Pantelis, 67.) összetételû együttest szerepeltette a találkozón.

A mérkõzés rosszul kezdõdött, a szerbek már a 2. percben vezetést szereztek, egy bal oldali beadás után a védõk közül kilépõ támadójuk közelrõl talált a hálóba (0-1). A 11. percben egy magyar akció végén a szerb kapus csak szabálytalanul tudta megakadályozni a mieink gólját, a jogos büntetõbõl Tamás Krisztián a bal felsõ sarkba lõtt (1-1). A 16. percben Forgács Dávidot buktatták a 16-oson belül, ismét tizenegyeshez jutottunk, amelyet Tamás újra gólra váltott (2-1). A 22. percben megdupláztuk elõnyünket, Medgyes Zoltán kiugratását követõen Tóth László 14 méterrõl, higgadtan gurított a hálóba (3-1). A folytatásban magabiztosan õrizte elõnyét válogatottunk, s bár a második félidõ hajrájában az ellenfél egy gólra csökkentette hátrányát, a mieink 3-2-re gyõztek, és megnyerték a nyolccsapatos nemzetközi tornát.

A helyosztók eredményei:

7. helyért:

Románia – Málta 2-1

5. helyért

Szlovákia – Belgium 2-2 (11-esekkel 4-3)

3. helyért

Izrael – Horvátország 1-0

Döntõ:

Magyarország – Szerbia 3-2