U 15 válogatott tornagyõzelme Olaszországban

Négy játékosunk kapott szerepet az Olaszországban tornagyõztes U 15(1996) korosztályos magyar válogatottban.

Bedi Noel,Bölcsföldi Milán,Grabant Bence,Rácz Barni,

2011. 06. 05.

Tornagyõztes az U15-ös válogatott

A magyar U15-ös válogatott vasárnapi két gyõzelmével megnyerte az olaszországi Alpignanóban zajló nemzetközi tornát.

 

A mieink csütörtökön és szombaton is megnyerték csoportmeccsüket, ezzel bejutottak a legjobb négy közé, és a mai két összecsapáson aratott diadallal megszerezték a tornagyõztesnek járó serleget. Együttesünk délelõtt a Torino ellen lépett pályára, az Ordasi Gergõ – Nagy Bálint, Kecskés Ákos, Molnár Milán (Talabér Attila), Spandler Csaba – Nagy Ádám (Bedi Noel), Csicsek Levente – Lukács Richárd (Bölcsföldi Milán), Rácz Barnabás (Lenzsér Bence), Májer Milán (Grabant Bence) – Németh Erik összetételû csapat annak ellenére is nyert 2-1-re, hogy a 2×30 perces összecsapáson két büntetõt is elhibázott. A gólokat Lukács Richárd és Bölcsföldi Milán szerezte.

 

A döntõben a szerb FK Beograd volt a mieink ellenfele, csapatunk ezúttal az Ordasi Gergõ – Nagy Bálint, Talabér Attila, Molnár Milán, Spandler Csaba – Nagy Ádám (Lenzsér Bence), Csicsek Levente (Bedi Noel) – Bölcsföldi Milán (Grabant Bence), Rácz Barnabás, Májer Milán (Lukács Richárd) – Németh Erik összeállításban szerepelt. A finálé szoros, küzdelmes összecsapást hozott, amelyen a mieink jóval több helyzetet alakítottak ki, és Rácz Barnabás utolsó percben szerzett találatával 1-0-ra gyõzni tudtak, ezzel megnyerték a tornát.

 

– Az elõdöntõben egy nagyon jó ellenféllel játszottunk, ezen a találkozón mentálisan már topon volt a csapat, és két szép akciógóllal nyerni tudtunk – foglalta össze a napi történéseket Varga Antal szövetségi edzõ. – A döntõben a pálya talaja már igen mély volt, végig hatalmas csatában több helyzetet alakítottunk ki ellenfelünknél, s bár ezek sokáig kimaradtak, az utolsó percben magabiztosan értékesítettünk egy jogos büntetõt. A torna kiválóan szolgálta a korosztály felkészülését, elsõsorban mentálisan léptek elõre nagyot a játékosok. Jó egyéni teljesítményeket láthattunk a négy meccs során, és a remek csapatjátékot is kiemelhetem, a végére pedig a védekezés is összeállt. Gratulálok a játékosoknak és a szakmai stábnak a torna megnyeréséhez.

 

– A cél az volt, hogy a játékosok olyan viadalon ismerkedjenek meg a labdarúgás szépségeivel, amelyen klasszikus tornarendszerben zajlanak a mérkõzések – értékelt a sikert követõen Hegedûs Gábor szövetségi edzõ. – Teljesen új oldalukról ismertük meg a játékosokat, akiken végig látszott a motiváltság, és meccsrõl meccsre egyre javult a teljesítményük. Bemutatót kaptunk az olasz futballból, és szerb riválissal is mérkõztünk, a jövõben is az ilyen jellegû mérkõzéseket szeretnénk elõtérbe helyezni, hogy a következõ egy évben, az Eb-re való felkészülés során tovább fejlõdhessünk. A tornagyõzelemnek rendkívüli presztízse van, hiszen korábban olyan csapatok nyerték meg a viadalt, mint az Inter, az AC Milan, vagy a Szpartak Moszkva. A játékosok hozzáállásával, viselkedésével maximálisan elégedettek vagyunk, és biztos vagyok abban, hogy sokat hasznosíthatunk az elmúlt napok tapasztalataiból. A románok elleni meccseket is ide számítva két hét alatt közel 40 játékost néztünk meg, így a következõ hónapok során nagy létszámból lesz lehetõségünk kiválasztani azokat a futballistákat, akik bõ egy év múlva részt vehetnek az Európa-bajnoki selejtezõkön.

 

Gyõzelemmel kezdett az U15-ös válogatott

A magyar U15-ös válogatott az olaszországi Alpignanóban vesz részt nemzetközi tornán, együttesünk elsõ mérkõzésén a Pro Vercelli gárdájával mérte össze tudását.

A Varga Antal szövetségi edzõ vezette gárda az Ordasi Gergõ – Lakatos István (Talabér Attila), Kecskés Ákos, Molnár Milán, Spandler Csaba – Nagy Ádám, Zsivóczki Péter (Rácz Barnabás) – Grabant Bence (Bölcsföldi Milán), Lenzsér Bence (Csicsek Levente), Lukács Richárd (Májer Milán) – Németh Erik összeállításban lépett pályára a mérkõzésen, és a csereként beállt Májer Milán, valamint Csicsek Levente találatával megérdemelt, 2-0-ás gyõzelmet aratott. A 2×30 perces mérkõzésen a mieink a második félidõben játszottak jobban, ekkor születtek góljaink is.

– Az elsõ félidõben kicsit nehezen vettük fel a torna ritmusát, a másodikban azonban a cseréknek köszönhetõen feljavult a játékunk, és sorra alakítottuk ki a helyzeteket. Nagyobb koncentrációval több góllal is nyerhettünk volna taktikailag jól felkészített riválisunk ellen – mondta a mérkõzés után Varga Antal.

A mieink szombaton a lombardiai régió válogatottjával mérkõznek meg.